WTOCDHome | Contact | Locatie | Info WTOCD
  
  
Grain independed polishing

Was-as Onafhankelijk Slijpen - Revolutie in diamantslijpen
Doel
Het doel van dit project is het slijpen van diamant op een veilige manier onafhankelijk van de wasrichting. Naast dit voordeel is het ook een koud slijpproces wat het uitermate geschikt maakt voor moeilijke diamanten met veel spanningen.
Beschrijving
De efficiëntie van het klassieke slijpen is sterk afhankelijk van de oriëntatie van de kristallijne structuur van de diamant ten opzichte van de bewerkingsrichting. Het slijpen van diamanten vereist telkens het zoeken naar een geschikte bewerkingsrichting, en dus een ervaren slijper. Bovendien is, door een aanzienlijke temperatuursverhoging in de slijp zone, het klassiek slijpproces onderhevig aan aantal serieuze technische beperkingen.
Het klassieke slijp- en laserproces zijn gevestigde technieken om een diamant te bewerken. Tegenover het klassieke diamant slijpen is de nieuwe, gepatenteerde, techniek niet alleen wasonafhankelijk (zoals bij laserbewerking) maar ook de gecontroleerde procestemperatuur is verlaagd tot een maximum van 35°C, wat we beschouwen als een koud bewerkingsproces. Dit verhoogt de veiligheid bij het bewerken van diamant.
Daarbij is GIP tot 10 keer sneller en minder complex (wasonafhankelijk) dan klassiek slijpen. In vergelijking met laserzagen is GIP veel veiliger en goedkoper. Het laat ook het bewerken van moeilijke en gevaarlijke diamanten toe.
Al deze punten maken het produktieproces niet alleen meer winstgevend maar laten ook een sterke stap voorwaarts toe in de richting van automatische produktie.
Speed of polishing process
                     Wasonafhankelijkheid en slijpsnelheid van de nieuwe slijptechnologie
 
Doelgroep
GEM en industriele diamant toepassingen.
Huidige status
Het diamant slijpproces bestaat uit twee stappen. Een eerste procesfase is de snelle afname van materiaal. WTOCD optimaliseerd deze technologie tijdens een intensieve research periode. Hierop volgde een uitgebreide industriele test door middel van manuele pre-prototypes. Ondertussen zijn de pre-prototypes volledig geintegreerd in het productieproces van de WTOCD partners.
GIP examples
            Verschillende types van diamant geslepen volgen een proces met snelle materiaalafname

Het is niet mogelijk om in deze eerste slijpfase al onmiddellijk een hoge oppervlaktekwaliteit te bereiken. Ondanks dit is de kwaliteit tot het hoogst mogelijke niveau gebracht, eindigend in een ruwheid van ±0,4 μm. Dit is een perfect startpunt voor de volgende bewerkingsstap. Zoetheid after GIP                                                    Oppervlaktekwaliteit na eerste fase van slijpproces

De tweede slijpfase is het finiseren ("zoeten") wat eveneens ontwikkeld en getest is in de labo's van het WTOCD. Hiervoor is een automatische test setup gebouwd. De bereikte resultaten zijn zeer belovend en de feedback uit de sector was positief zowel van grading labo's en WTOCD partners. Surface after "Zoeten"                                                       Kwaliteit na het nieuw finiseerproces
Huidige status
Testen op zoeten en studie van de ontwikkeling van een industriële machine
Fondsen
Het project is gecofinancierd door het IWT (contract no.: 080720).
Toekomst perspectieven
De eerste stap naar de ontwikkeling van een automatische slijpmachine is gezet: de nieuwe, veilige en koude slijptechnologie is ontwikkeld en getest in een industriele omgeving. De bereikte resultaten van dit en vorige projecten samen met strategische inzichten en beslissingen vanuit de diamantindustrie vormen de basis voor verder stappen en procesverbeteringen.