WTOCDHome | Contact | Locatie | Info WTOCD
  
  
Lumisense

Capteert de kleur van een diamant
Doel
Lumisense - human visionHet doel van dit project is het automatiseren van de kleursortering van geslepen diamant die vandaag nog steeds voornamelijk gebaseerd is op menselijke waarneming. Een automatisch toestel voor kleurindeling zou een verbeterde nauwkeurigheid en snelheid kunnen bieden, en elimineert de noodzaak van geschoold personeel.
Beschrijving
De commercieel beschikbare systemen voor geautomatiseerd meten van kleurverzadiging, vertrouwen op een methode waarin licht in de steen wordt geïntroduceerd en de respectievelijke respons van de verschillende kleuren wordt gemeten. Dit heeft sommige inherente nadelen die de juistheid beïnvloeden. Het uiteindelijke doel van dit project is het ontwerpen van een systeem met een veel hogere correlatie met de manuele sorteerresultaten. Een toestel voor automatische kleurindeling kan een verbeterde nauwkeurigheid, snelheid en herhaalbaarheid bieden en elimineert de noodzaak van geschoold personeel. Lumisense is ontworpen voor HRD Antwerp.
Wat maakt lumisense uniek?
Het voorziet een link tussen menselijke kleurwaarneming en machinale kleurmeting
Het is voornamelijk effectief in het sorteren van topkleuren, zonder invloed van het diamanttype of de sterkte van de fluorescentie. Het levert kleurmetingen op waarvan de resultaten met een hoge consistentie correleren met de resultaten van de menselijke kleurwaarnemingen.
De combinatie van technologie en de expertise van bekwame kleurbeoordeelaars leidde tot een concept dat veel verder gaat dan spectrografie.