WTOCDHome | Contact | Locatie | Info WTOCD
  
  
Current WTOCD projects and their status
Melee screening
M-Screen
M-Screen screent op potentiële laboratory-grown diamanten, potentiële HPHT behandelde diamanten en simulanten. Het toestel screent ronde briljantjes tussen 1 en 20 punten aan een zeer hoge snelheid.
Lumisense
Lumisense - color grading
Lumisense staat voor innovatieve kleurbeoordelingstechnologie. Een automatische kleurbeoordeling kan de nauwkeurigheid, snelheid en herhaalbaarheid verhogen. De correlatie met de manuele grading is van het grootste belang.
Hearts and Arrows
Hearts and Arrows
De op maat gemaakte "H&A by HRD Antwerp viewer", ontwikkeld door WTOCD voor HRD Antwerp, lost alle  H&A grading problemen op. De viewer kan zowel hart als pijlpatronen visualiseren zonder de diamant te draaien.
Reflex
Reflex - ultimate precision proportion grading
Het doel van dit project is het verhogen van de nauwkeurigheid van het meten van de proporties van geslepen diamanten. Een belangrijk onderdeel is het meten van ijkdiamanten voor gebruik in commerciële scanners.
Polish
Polish - quantified polish line measurement
Het doel van Avalon was het visualiseren van de "zoetheid"van een geslepen facet. AvalonPlus geeft een kwantitatieve beoordeling van de zichtbaarheid van slijplijnen samen met geometrische facetmetingen.
Grain Independed Polishing
GIP - Grain Independend Polishing
De automatisering van het slijpproces is een belangrijk onderdeel van dit project. De gebruikte techniek is een koude slijptechniek die onafhankelijk is van de wasrichting.
Cut Study
Cut Study
In dit project is er continu onderzoek naar standaard slijpvormen en klantspecifieke ontwerpen en analyses. De studie tracht ultra realistisch beelden te genereren.