WTOCDHome | Contact | Locatie | Info WTOCD
  
  
Microscopie

Microscopen voor diamant en wetenschap
Optische microscopie
Optical microscopyAfhankelijk van de lichtcondities kunnen we details van 0.1mm (ongeveer) zien met het blote oog. Om kleiner details waartenemen hebben we optische hulpmiddelen nodig zoals microscopen. Buiten microcopen met zichtbaar licht zijn er nog een aantal microscopen die werken buiten het zichtbare licht. Voor het optisch onderzoek op diamanten gebruikt het WTOCD ofwel de D-scope voor zuiverheidsonderzoek of een universele microscoop om oppervlakten te karakteriseren.
D-scope
D-ScopeDeze stereoscopischr microscoop is uitgerust met een donkerveldverlichting geoptimaliseerd voor onderzoek op geslepen diamanten. Via contrastverhogende maatregelen kunnen we vrij eenvouidig de insluitsels en defecten localizeren in de  diamant. Verder is er eem reticule ingebouwd om de grootte van insluitsels te meten in combinatie met een reflectief belichtingssysteem.
        - Vergroting van 6.5 tot 50 maal
        - Scherptediepte tot 50um

This equipment is shared with HRD Antwerp Research


Reichert-Jung precision microscope
Deze microscoop is geschikt voor het inspecteren van geslepen diamant oppervlakken. Naast het standaard gebruik kunnen we contrastverbetering toevoegen via de Nomarski methode door gebruik van gepolariseerd licht of interferrometrische metingen uitvoeren. Vergrotingen tot 500 maal.
Contact
Technische adviseur Ing. Guy van Goethem, WTOCD