WTOCDHome | Contact | Locatie | Info WTOCD
  
  
  
  
Hearts and Arrows

Alles wat je ooit wou weten over Hearts and Arrows...
Wat is "Hearts and Arrows"?
Hearts Arrows
Hearts and Arrows diamanten (H&A) zijn ronde briljanten met speciale patronen zichtbaar onder specifieke lichtcondities. Ze bestaan uit acht harten, bekeken vanuit de paviljoenkant, en acht pijlen, bekeken vanuit de kroonzijde.
De WTOCD Viewer
WTOCD H&A viewer
De op maat gemaakte "H&A by HRD Antwerp viewer'", ontwikkeld voor HRD Antwerp door WTOCD, lost vele on-gemakken op van klassieke viewers. Deze tool kan gebruikt worden voor het visualizeren van zowel Hearts als Arrows patronen in één setup zonder de diamant om te keren.

HRD H&A grading systeem
Logo H&A
Om het onterecht gebruik van de naam "Hearts and Arrows" tegen te gaan heeft HRD Antwerp beslist om WTOCD een  grading systeem voor Hearts and Arrows te laten ontwikkelen. Diamanten die slagen in de test krijgen de "Hearts and Arrows by HRD Antwerp" graad.

Hoe worden de patronen gevormd door de slijper?
Formation of Hears and Arrows
Om de kennis over Hearts and Arrows te verbeteren is het noodzakelijk om de invloed van elk facet betrokken in de creatie van de patronen te bespreken.

 H&A slijpen, de ultieme zoektocht naar precisie ...
Diamond polisher
Het maken van Hearts and Arrows (H&A) is geen triviale bezigheid. Het is zeer belangrijk dat slijpers de relatie kennen tussen de proporties en de H&A patronen.