WTOCDHome | Contact | Locatie | Info WTOCD
  
  
Technical Facilities

Beschikbare technische infrastructuur
Meten van ruwe diamanten
Measurement of rough diamonds
Een van de systemen is in staat om ruwe of gedeeltelijk bewerkte diamanten te meten. De 3D-reconstructie is gebaseerd op schaduwbeelden. Om caviteiten of insluitsels te meten is een microscoop ingebouwd.
Meten van geslepen diamanten
Measurement of polished diamonds
Verschillende toestellen zijn ter beschikking om geslepen diamant te meten. De laatste ontwikkeling, Reflex, geeft zeer nauwkeurige resultaten, buiten de mogelijkheden van de huidige commerciële scanners.
Microscopie
Microscopy
Voor het inspecteren van diamant gebruiken we de industrie standaard, D-Scope. Naast specieke opstellingen voor diamantonderzoek beschikken we over verschillende microscopen met hoge resolutie.
Spectroscopie
Spectroscopy
Optische spectroscopie is de aangewezen techniek voor de karakterisatie van diamanten en edelstenen vanwege zijn niet-destructieve natuur. Optische spectroscopie belicht een diamant met zichtbaar licht en analyseerd het licht na interactie met de diamant.
Modellen
Modelling
De diamant sector maakt al langer gebruik van drie-dimensionale modellen. Afgietsels van ruwe diamanten worden gebruikt als tool voor het analyseren van het bewerkingsproces. De drie-dimensionale modellen ruwe en geslepen diamanten zij zeer educatief.
Mechanische bewerking
Modelling
 CNC freesmachines, draaibanken, zaagmachines, ea. staan ter beschikking. Alle machines worden gebruikt in onze prototyping workshop. Een CAD/CAM setup geeft de mogelijkheid om de tijd tussen design en manufacturing te beperken.